Valg af slipseknude – Den hurtige guide

Sponsoreret

At gå med slips til hverdag er for meget for de fleste mænd, men hvis man vil se skarp ud i alle situationer, er det godt at kende nogle forskellige slipseknuder, så kan man altid udvide repertoiret med tiden.

Det er langt fra alle, som ved, hvordan man vælger slipseknude eller kravetype, når man klæder sig på, men bare rolig, vi er her for at hjælpe dig. I denne korte vejledning vil vi lære dig grundreglerne, når det kommer til at vælge den rigtige slipseknude hver eneste gang.

Indlæg billede Valg af slipseknude Den hurtige guide Vælg krave ud fra din ansigtsform 150x150 - Valg af slipseknude - Den hurtige guideVælg krave ud fra din ansigtsform

Mænd med meget kantede ansigter vil få det bedste resultat, hvis kravefligene sidder spredt, det skaber nemlig en visuel effekt, der tilføjer bredde til ansigtet. Mænd med rundere ansigter vil se meget bedre ud, hvis kravefligene er spidse og sidder tæt, det understreger nemlig lodrette linjer i ansigtet.

Mænd med et ovalt ansigt, kan bruge en mellemting, men de kan også prøve sig frem med forskellige typer, da deres ansigtsform giver mulighed for flere forskellige looks. Det giver meget mere fleksibilitet, når det kommer til valg af kraver og slipseknuder, så det bør betragtes som et fortrin.

Indlæg billede Valg af slipseknude Den hurtige guide Vælg slipseknude baseret på din krave 150x150 - Valg af slipseknude - Den hurtige guideVælg slipseknude baseret på din krave

Her begynder det at blive lidt svært. Som en tommelfingerregel virker brede kraver godt med en halv eller en fuld windsorknude, spidse kraver fungerer bedre med four-in-hand knuden, og kraver derimellem kan sættes sammen med alle slags knuder, da de er mere fleksible.

 

Indlæg billede Valg af slipseknude Den hurtige guide Tænk over anledningen 150x150 - Valg af slipseknude - Den hurtige guideTænk over anledningen

Hvilken slipseknude, du bør vælge, afhænger også af hvad du planlægger at lave den dag. Hvis du bare går efter et afslappet look til en social begivenhed og bruger et tyndt slips, vil en four-in-hand knude se godt ud, men hvis du skal til en meget formel begivenhed bør du vælge en halv eller en fuld windsorknude.

 

Indlæg billede Valg af slipseknude Den hurtige guide Vær opmærksom på stoffet 150x150 - Valg af slipseknude - Den hurtige guide

Vær opmærksom på stoffet 

Slipsestoffet påvirker også hvilke typer knuder, du rent faktisk kan bruge uden at se underlig ud. Hvis du har et tykt slips, der har vævede indlæg, vil halv eller fuld windsorknude se bedst ud. Tyndere slips med polyester vil se bedst ud med four-in-hand knuden.