Tag på et specialiseret rehabiliteringsophold hos Vejlefjord Rehabilitering

Sponsoreret

Vejlefjord Rehabilitering er placeret et skønt sted i grønne omgivelser, der giver ro til sjælen. Her tilbyder de specialiseret rehabilitering med fokus på det neuropsykologiske, så hjerneskaderamte kan få hjælp til at opnå en bedre livskvalitet.

Opholdet er for personer med hjerneskader i både større og mindre grader, der er opstået på grund af en hjerneblødning, blodprop, en ulykke eller noget helt fjerde. Gennem evidensbaseret behandling, viden, erfaring og træning har Vejlefjord Rehabilitering til formål at give patienterne redskaber og strategier til at opnå en ny hverdag.

Vejlefjord Rehabilitering laver neuropsykologiske undersøgelser

Hos Vejlefjord Rehabilitering fortsættes den behandling, der er blevet startet af et hospital. Dette gælder også behandlingen af patienter, som har svære handicap. Behandlingen udføres af et erfarent og tværfagligt personale, der samarbejder på tværs af de forskellige faggrupper. Hvis man lider af en hjerneskade, eller hvis der er mistanke om det, kan det være en fordel med en neuropsykologisk undersøgelse.
Under sådan en undersøgelse er der mulighed for at kortlægge hjernens funktioner og vurdere personens færdigheder. Det kan hjælpe med at stille den rigtige diagnose, så man får den rigtige behandling og rehabilitering.

Først og fremmest vil en psykolog have en samtale med personen, så der er mulighed for at vurdere patientens færdigheder, helbred og sociale forhold. Pårørende må gerne deltage i samtalen med psykologen. Der foretages herefter flere prøver – både mundtlige og skriftlige.

Det giver psykologen mulighed for at vurdere patientens koncentrationsevne, stamina m.m. samt holde øje med, hvilke følelser der opstår hos personen under samtalen og de forskellige tests.