Har du alopecia?

Sponsoreret

Alopecia kendes også som pletskaldethed og er en sygdom, hvor man taber håret. Det betyder, at personen ofte får cirkelformede områder i hovedbunden eller andre steder på kroppen, hvor der ikke er noget hår. Denne sygdom viser sig meget pludseligt, og det er typisk unge mænd og kvinder, der rammes.

Hårmanglen opstår, fordi immunforsvaret angriber kroppens egne hårceller. Sygdommen er ganske ufarlig, men en stor psykisk belastning for mange. Personer med alopecia mister ofte deres selvværd, hvorved deres livskvalitet daler.

De tre typer af alopecia

Der findes tre forskellige typer af alopecia, som har hver deres latinske navn:

  • Alopecia areata
  • Alopecia totalis
  • Alopecia universalis

Fælles for de tre typer af alopecia er, at der sker et hårtab. De er forskellige på den måde, at hårtabet er mere eller mindre omfattende.

At få alopecia er ikke altid ensbetydende med, at sygdommen kommer til at plage personen resten af livet. Det kan dog godt være tilfældet. Men mange, der er ramt af sygdommen, oplever, at de på et tidspunkt får deres naturlige hårpragt igen. Andre må finde sig i, at alopecia er en tilstand, der kommer og går.

Der findes desværre ingen behandling

Som det ser ud i dag, så findes der ingen behandling, der er virksom overfor alopecia. Derfor må personer med alopecia finde alternative løsninger. Denne løsning er ofte en paryk, der ser så naturlig ud, at det er svært at se, at det er en paryk.

At få en paryk giver mange, der er ramt af alopecia, deres livskvalitet og selvværd tilbage. Læs mere om alopecia.