Guide til valg af modermælkserstatning

Sponsoreret

Modermælkserstatning er den perfekte erstatning for modermælk, hvis du ikke kan amme, eller hvis du ikke har nok brystmælk. Er dette tilfældet, skal du ikke være bekymret. Dit barn vil nemlig stadig få nok næring og mad med hjælp fra modermælkserstatning.

Rent faktisk kan din baby sagtens leve af modermælkserstatning uden noget som helst andet, indtil at han eller hun bliver introduceret for fast føde. Men hvis du aldrig har købt det før, kan det dog være, at du er i tvivl om, hvad du skal vælge. Herunder finder du en guide, der kan hjælpe dig med valg af modermælkserstatning.

Sådan vælger du modermælkserstatning

Du finder en del forskellige mærker på markedet, når det kommer til modermælkserstatning. Men selvom at der findes mange forskellige, så er der nogle fællestræk ved dem alle.

Der er nemlig lavet nogle helt specifikke regler i forhold til, hvordan modermælkserstatning skal sammensættes ernæringsmæssigt. Ved valg af modermælkserstatning til din baby bør du overveje følgende faktorer:

  • Efter fødslen skal du være opmærksom på, at du udelukkende bruger erstatning, hvorpå der står modermælkserstatning.
  • Helt generelt er modermælkserstatning fyldt med diverse vitaminer og mineraler. Dog findes der produkter uden jern. Dette er vigtigt for din baby, hvorfor du bør tjekke, om der er jern i eller ej.
  • Vælg modermælkserstatning uden tilsat sukker. I stedet bør du altid købe modermælkserstatning, der er forsynet med mælkesukker. Det findes der også i modermælk.

Er du i tvivl om valg af modermælkserstatning, kan det være en god idé, at du tager en snak med sundhedsplejersken.