Vandflasker kan være bakteriebomber

Sponsoreret

En tom vandflaske fra supermarkedet der bliver genbrugt dag efter dag, kan være fyldt med bakterier. Når du drikker mælk, vand eller saftevand fra et glas, bliver det som regel vasket op eller placeret i opvaskemaskinen lige efter. Men vandflasker bliver ofte genbrugt dag efter dag uden at blive vasket af.

Og det er egentlig underligt, da de fleste ikke ønsker at drikke af et beskidt glas.

Drik rigeligt med vand

Når du drikker vand, modvirker du dehydrering og træthed i løbet af dagen. Det er derfor vigtigt at have en genanvendelig og kemikaliefri drikkedunk med dig, når du skal ud ad døren.

Væskemangel kan give hovedpine og utilpashed. Når du drikker nok vand i løbet af en dag, udnyttes madens kostfibre bedre, så du undgår forstoppelse. Derudover får du også en pænere hud ved at drikke rigeligt med vand.

Dehydrering virker sløvende på din koncentrationsevne, koordinationsevne og din reaktionstid. Når du føler dig sløv og ukoncentreret, så kan vand ofte hjælpe dig med, at du får det bedre.

Brug en drikkedunk

For at undgå bakterier i vandflasker, skal du i stedet købe en drikkedunk, der er lavet til at blive rengjort og vasket, og som for eksempel kan tåle at komme i opvaskemaskinen. En vandflaske bør nemlig rengøres, hver gang den er blevet brugt. Og her er en tom kildevandsflaske fra supermarkedet ikke ideel.

Et godt bud på en genanvendelig og kemikaliefri vandflaske er en sistema drikkedunk. Alle drikkedunke og produkter fra Sistema tåler opvaskemaskine, fryser og mikroovn. De tåler ligeledes at blive skoldet, så du er sikker på at få alle bakterier væk.