Vælg en god vin til dit middagsselskab

Sponsoreret

Det kan nogen gange være svært at finde rundt i den store vinverden, hvis du ikke ligefrem er ekspert inden for dette område. For hvilken vin skal du vælge, så den vil være et sikket hit til middagen? Her får du fire tips til at vælge den rigtige Zinfalden vin.

Vær opmærksom på vinens ABV

Et godt trick til at vælge den bedste Zinfalden vin er at kigge på dens ABV (Alcohol by Volume). En let Zinfandel har en ABV på cirka 13,5 %, mens en krydret Zinfandel har en ABV på 16 %. Der er derfor smagsforskel alt efter procenten, hvorfor du skal vælge en, du tænker, falder i gæsternes smag.

Hvem laver den bedste Zinfandel vin?

Zinfalden vin kommer fra Californien, hvor der er flere steder, der laver vin i en god kvalitet. I øjeblikket er de mest populære Napa Valley, Dry Creek Valley (i Sonoma), Russian River Valley (i Sonoma) og Lodi.

Højden på området gør en forskel

Hvis du vil have en Zinfalden vin med en velsmagende intensitet og rigdom, skal du kigge på, hvor højt området for druens vækst ligger. Det kan være områder såsom Howell Mountain eller El Dorado County.

Tilpas vinen til middagen

Start med at planlægge menuen, inden du vælger vinen. Når menuen er på plads, kan du nemlig vælge en vin, der passer til. Det anbefales, at du vælger, at købe vinen et sted, hvor du får rådgivning til valget. Eksempelvis kan du vælge en online forhandler af Zinfalden vin, der oplyser, hvilket kød vinen passer til.