Tips til at sove bedre om natten

Sponsoreret

Dit soveværelse og din livsstil kan påvirke, hvor godt du sover om natten. For meget støj, lys eller aktivitet i dit soveværelse kan gøre det sværere at falde i søvn. Skab et roligt og behageligt område, der kun bruges til at sove. Det betyder, at du ikke skal bruge dit soveværelse til hverken at se fjernsyn, spise eller arbejde.

Forbedr din søvn med disse enkle tips

Der er flere ting, du selv kan gøre for at sove bedre om natten såsom:

  • Undgå elektronik: Undgå elektronik såsom smartphones, computere, fjernsyn eller tablets i timerne op til din sengetid. Lyset fra disse enheder kan gøre det sværere for dig at slappe af og falde i søvn.
  • Lav en afslappende rutine inden sengetid: Du kan eventuelt tage et varmt bad, lytte til beroligende musik eller drikke en kop kamillete. Opretter du en afslappende rutine, inden du skal sove, giver du kroppen mulighed for at slappe af og falde til ro.
  • Gå i seng på samme tid hver aften: Stå altid op på samme tid hver morgen selvom du føler dig træt.
  • Dyrk regelmæssig motion: At dyrke motion er ikke kun en fordel for din kondition og dit helbred. Det kan også hjælpe dig med en bedre nattesøvn.
  • Begræns dit indtag af koffein: Hvis du oplever søvnproblemer, er det en fordel at undgå koffeinholdige drikkevarer, såsom kaffe, for tæt på din sengetid.
  • Find den rigtige seng: Senge har en stor betydning for din nattesøvn. Find ud af om du har den rette seng for dig. Er dette ikke tilfældet, bør du investere i en ny.