Taber du meget hår?

Sponsoreret

Indimellem sker der, at man taber mere hår fra hovedet, end man er vant til. Det kan godt skræmme en noget så slemt, når man kigger på gulvet efter at have børstet håret igennem og opdager, at der ligger rigtig mange hår. Det kan være lidt af et chok, og man bliver bekymret for, om ens hår er ved at falde helt ud.

Normal hårvækst 

Når man har en normal hårvækst, taber man cirka hundrede hår om dagen. Derfor skal du ikke gå i panik, hvis du opdager, at der ligger mange hår, efter du har børstet håret. Det er nemlig helt normalt at du fælder, og hundrede hår om dagen er ikke så lidt – men heller ikke for meget.

Samtidig sker der en betydelig reduktion i antallet af hår man har, i takt med alderen stiger.

Gode råd til at mindske hårtab

Hvis du gerne vil mindske hårtab og beholde mest muligt af det hår, du har på hovedet, er der nogle ting, du selv kan gøre. Det er ting, der ikke kræver særlig meget af dig.

Lad være med at børste hår når det er vådt

Når håret er vådt, er det meget mere sårbart. Det knækker lettere og er generelt mere følsomt. Vent til dit hår er tørt med at føre hårbørsten igennem.

Kom lidt let olie i dit hår, når du kommer ud af badet, og håret vil suge alle de gode næringsstoffer fra olien.

Brug naturlige produkter

Hvis du bruger mange hårprodukter såsom olie, shampoo, balsam og hårfarve, er det en god idé at skifte til et mere naturligt alternativ.

Der findes rigtig mange supergode økologiske hårfarver, som du kan bruge, i stedet for de meget harske hårfarver man ellers kan få. Samtidig kan hårolien skiftes ud med en naturlig mandelolie.