Sådan passer du bedst på dine smykker

Sponsoreret

Smykker er noget helt særligt og noget, som vi går meget op i. Det er derfor vigtigt at huske på, at du skal passe på dine smykker, så de kan bevares i mange år. Her er nogle gode råd til, hvordan du bedst passer på dine smykker:

 

  1. Rengør dine smykker jævnligt med en blød klud, så du fjerner støv og snavs.

 

  1. Gem dine smykker separat, så de ikke bliver slået sammen. Det gælder især for smykker som f.eks. øreringe, armbånd og halskæder.

 

  1. Gå aldrig med vandfaste smykker i vand. Selv om de er vandfaste, kan de blive ødelagt af vandet. Når du bruger vandfaste smykker, kan du slappe mere af, men det er stadig en god idé at tage dem af, inden du går ud og bader.

 

  1. Undgå at bruge parfume, når du bærer smykker. Parfume kan slides og misfarve smykker. Hvis du ønsker at bruge parfume, skal du vente et par timer, efter, at du har brugt det, før du tager dine smykker på.

 

  1. Sørg for at opbevare smykkerne korrekt, når du ikke bruger dem. Det er bedst at opbevare smykkerne i en lukket boks eller stofposer, der er beregnet til det formål.

 

  1. Opbevar dine smykker et sted, hvor de ikke bliver udsat for meget fugt eller varme.

 

  1. Brug ikke håndsæbe eller andre rengøringsmidler, når du rengør dine smykker.

 

Derudover er det også en god idé at få dine smykker kontrolleret regelmæssigt af en professionel, så du kan være sikker på, at de stadig er i god stand. At få dem kontrolleret hjælper også med at forebygge eventuelle skader, som kan have alvorlige konsekvenser.

 

At få smykkerne rengjort koster selvfølgelig noget, men det vil sikre, at du kan nyde dine smykker i mange år frem.