Sådan får du den rigtige belysning ind i din bolig

Sponsoreret

Det kan være svært at indrette sig med den rigtige lys. Dette gælder stort set uanset hvilket rum, hvor du står og skal bruge den perfekte lampe. Men ved at kende nogle enkelte grundregler, kan du nemt sørge for gode lysforhold i boligen. Belysning kan overordnet opdeles i fire kategorier; generel belysning, arbejdslys, effektlys og dekorativ belysning. Ønsker du at skabe den ideelle belysning i hjemmet, bør du altid så vidt muligt kombinere disse fire typer lys. De fleste rum i boligen kræver lys fra mere end en enkelt lampe.

Generel belysning

Alle områder i boligen hvor vi opholder os eller på anden måde benytter, kræver en generel belysning. Generel belysning fungerer både som erstatning for og supplement til det naturlige dagslys. Med lamper eller pendler kan du skabe en effektiv generel belysning, der spreder lystet over de større overflader som vægge og lofter.

Arbejdslys og effektbelysning

Du skal benytte arbejdsbelysning til de steder i boligen, hvor du udfører praktiske opgaver eller særligt skal koncentrere dig om noget. Praktisk lys er især vigtigt i køkkenet, på badeværelset og til læsning i sengen eller i lænestolen inde i stuen. Hvis du har et hjemmekontor, skal du også have et godt arbejdslys ved skrivebordet. Effektbelysning er svag belysning, hvor der skal være fokuseret lys til belysning af smukke ting i et rum. Det kan være alt fra en fin vase, et maleri eller noget helt tredje. En meget almindelig form for effektbelysning i mange hjem er spotlights med forskellig strålebredde. Det er vigtigt, at belysningen ikke er for skarpt og blændende, da det ellers vil virke forstyrrende og uden balance og derved ikke får den rette effekt.

Dekorativ belysning

Dekorativ belysning er en belysningsform, hvor lyskilden kun lige afgiver lys nok til at have fokus på sig selv. Lyset har som regel en dekorativ og stemningsskabende effekt. Dekorativ belysning er ofte det varme og dunkle lys fra naturlige kilder som for eksempel ild fra brændeovnen eller stearinlys. Hos Tendensshop.dk finder du et bredt sortiment af belysning til alle hjemmets rum. Se alle pendler her og lys din bolig op på smukkeste vis.