Kend dit fodtøj

Sponsoreret

Fodtøj eller fodbeklædning har eksisteret i umindelige tider. De første former for fodbeklædning, som man kender til, bestod af et stykke skind eller stof, der blev sat rundt om foden. Selve skindet eller stoffet blev her holdt på plads af remme – men siden dengang er der sket en hel del. I dag kan du nemlig finde et hav af forskellige former for sko.

Typer af fodtøj

Fodtøj kan inddeles i tre kategorier: Sandaler, sko og støvler. Skoen er en mellemting mellem en sandal og en støvle, hvorfor den bruges overalt i verden.

Hvilken type fodtøj, der ellers anvendes, afhænger af hvilke himmelstrøg, vi bor under. I de varme lande anvendes mest sandaler, hvor der i de koldere lande også er årstider, hvor en støvle er nødvendig. Støvler blev i første omgang udviklet til ridebrug, men er i dag blevet allemandseje.

Fodtøj og materialer

Igennem tiderne er fodtøj blevet fremstillet af forskellige materialer. Det er materialer som læder, træ, tekstiler, bast, gummi og forskellige syntetiske stoffer. Det gør det muligt at vælge fodtøj til specifikke formål, da noget fodtøj og nogle materialer fungerer bedre til en bestemt ting end noget andet.

Fremstilling af fodtøj

Indtil 1850’erne blev fodtøj fremstillet i hånden. Og lige indtil 1860 brugte man den samme læst til at fremstille både den højre sko og den venstre sko. Ønsker du moderigtigt fodtøj fremstillet efter nutidens metoder, kan du kigge på Via Vai. Her finder du sko til ethvert outfit og til enhver årstid alt efter, hvad du har brug for.