Hvilke briller klæder mig?

Sponsoreret

Hvis du på et eller andet tidspunkt har stået i en brillebutik, har du uden tvivl stillet dig selv følgende spørgsmål: ”Hvilke briller klæder mig?”. Dette er naturligvis rart at vide, så du kan finde de perfekte briller til dig.

Men for at du kan finde et par briller, der passer godt til dig, skal du kende din ansigtsform. Når du har fundet frem til din ansigtsform, bliver det meget nemmere at vælge et par briller, der klæder dig.

Har du en oval ansigtsform?

En oval ansigtsform er harmonisk. Det betyder, at du nærmest frit kan vælge mellem alle de brillestel, der er i forretningen. Du kan derfor koncentrere dig om at vælge en farve, der passer godt til dig samt brillestørrelsen.

Har du en firkantet ansigtsform?

Den firkantede eller rektangulære ansigtsform giver dig en stærk udstråling takket være din kæbelinje. Derfor bør du kigge efter brillestel med en blød og rund eller oval facon, da disse stel vil give dig et mere harmonisk udtryk i ansigtet. 

Har du en rund ansigtsform?

Et rundt ansigt giver typisk et ungdommeligt udseende. For at få et mere voksent og myndigt udtryk skal du kigge nærmere på briller med en kvadratisk eller rektangulær form.

Har du en hjerteformet ansigtsform?

Et godt valg af brillestel til den hjerteformede ansigtsform er for eksempel pantobriller. En cateyemodel er også en mulighed. Denne model giver et feminint udtryk.

Har du en trekantet ansigtsform?

For at opnå harmoni er det en fordel at vælge briller, som fremhæver ansigtets øverste del.