Hvad beskæftiger praktiserende psykologer sig med?

Sponsoreret

Praktiserende psykologer har en faglig universitetsuddannelse samt kliniske færdigheder. Det gør, at de kan hjælpe folk med at lære at tackle diverse livssituationer og psykiske problemer mere effektivt.

En psykolog hjælper mennesker ved hjælp af en række forskellige teknikker baseret på den bedst tilgængelige forskning, mens de også inddrager en persons unikke værdier, egenskaber, mål og omstændigheder.

Specialiserede psykologer

Hvis du begynder at kigge nærmere på de enkelte psykologer, finder du hurtigt ud af, at de fleste har specialiseret sig inden for et område. Det er typisk, fordi området interesserer dem.

Det er faktisk en rigtig god idé med specialiserede psykologer, da det danner grobund for, at de får den bedste viden og erfaring inden for deres felt. Det betyder, at de derved er langt bedre til at hjælpe deres klienter.

De forskellige interessefelter

Der er mange forskellige interessefelter, som psykologer kan specialisere sig inden for. Det kan være inden for parterapi, individuel terapi, gruppeterapi og så videre. Men den enkelte psykolog kan også vælge at rette sit fokus mod enten børn, unge eller voksne.

Psykologens fokusområder

For at dykke endnu mere ned i et bestemt område kan psykologer også have specifikke fokusområder, de yder hjælp til. Det kan eksempelvis være, at en psykolog kun behandler klienter, der lider af stress og angst.

Andre psykologer har måske deres fokus på depression, spiseforstyrrelser, sorg, behandling af lavt selvværd, hvis en person har været udsat for psykisk vold, traumer m.m.

Psykologi er altså kort sagt et meget stort område, der kan bruges i mange forskellige sammenhænge.