Gode råd til at skabe drømmelegepladsen

Sponsoreret

Vil du gerne købe en legeplads til dine børn derhjemme? Eller er du leder i en institution, og trænger I til en ny legeplads? Det kan også være, at der mangler en legeplads i din grundejerforening. Uanset hvad kan det være en stor opgave at skulle lave den helt perfekte legeplads. Her finder du gode råd til at skabe drømmelegepladsen.

Vælg forskellige legeredskaber

Først og fremmest er det vigtigt, at legepladsen passer til de børn, der skal bruge den. I mange tilfælde er det en fordel at ramme alle aldersgrupper i og med, at børnenes leg udvikler sig i takt med, at de bliver større. Derfor bør du sørge for, at der er flere forskellige legeredskaber.

Jo mere forskelligt der er, jo sjovere vil det være at være på legepladsen. Du bør sørge for, at der er både gynger, en vippe, en rutsjebane, en sandkasse, et klatrestativ m.m.

Legepladsen skal være sikker og i god kvalitet

Derudover skal du sikre dig, at legepladsens sikkerhed er i top. Dette er alfa og omega, så børnene kan lege trygt og sikkert til alle tider. Legepladsen skal ligeledes være i en god kvalitet, så den kan holde til lidt af hvert. 

Et tema er altid en god idé

Sidst men ikke mindst kan du overveje, om legepladsen skal have et tema. Et tema er uden tvivl altid en god idé. Desuden kan et tema være med til at give børnene inspiration til en sjov leg. Du kan eventuelt tage et kig hos forskellige legeplads firmaer for at finde inspiration til din legeplads.