vinglas

Få styr på dine vinglas

Sponsoreret

Hvorfor er der egentlig så mange forskellige glas til vin? Hvis du gerne vil forstå vinens verden, og vil have muligheden for at smage de forskellige vines nuancerede smag, er det af stor betydning, at du har et ordentligt vinglas.

Tror du ikke et vinglas har betydning?

Hvis du tror, at vinglassets betydning er noget pjat, så prøv selv en lille glassmagning. Hæld lidt vin i et almindeligt vandglas og lidt i et vinglas. På den måde vil du kunne opleve forskellen på de to typer af glas. Duften ændrer sig radikalt, og oplevelsen af at drikke et glas vin vil være helt anderledes og ny.

Vinglassets hemmeligheder

For virkelig at få en fornemmelse for de enkelte vines smage skal der være plads fra vinen og op til glassets kant. Dette gør nemlig, at aromaen kan samle sig. Det gør også, at du er i stand til at bevæge glasset, så vinen kan hvirvle rundt. Det er nemlig endnu en ting, der frigør vinens aroma.

At vinglasset er smallere øverst gør, at du ikke spilder de dyre dråber, når du ilter vinen. Men dens funktion er også at indsamle aromaerne i vinen, så du kan dufte til dem, når du drikker. Dette forbedrer din vinoplevelse markant.

Vælg det rigtige vinglas

Har du fået lyst til at lære mere om betydningen af vinglas, og har du brug for lidt inspiration til valg af det rigtige vinglas, så tag et kig på de flotte og elegante Riedel vinglas.