Få naturen ind i hjemmet

Sponsoreret

Vi danskere valfarter i stor stil til landets største byer for at slå os ned og søge lykken. Det har vi gjort siden industrialiseringen kom til landet. Derfor er store dele af landet efterhånden og udvandet, og den dejlige, danske natur er kun de få forundt.

 

Men naturen har en evne til at sænke vores puls, og få os helt ned på jorden. Selv de mest stressede mennesker kan finde ro i at sætte sig i en skovbund og suge det hele ind. Mange af os tager stadig på ferie, men ofte søger vi mod billige drinks og klorholdigt vand i sydens sol.

 

I stedet bør vi være bedre til at nyde vores natur, og hvis ikke vi kan tage til den, må vi tage den til os.

 

Naturmotiver

Da bølgen af postmodernisme og impressionisme ramte kunstverden, blev de gamle guldaldermalerier pillet ned, for at lave plads til syrede motiver. De gamle guldaldermalerier gav os ellers en forbindelse til vores skove og strande.

 

At hænge gamle guldaldermalerier op i et moderne hjem, vil nok stikke en lille smule ud, men der er klart inspiration at hente fra tidens forhold til naturen. Her kan man nemt købe plakater med motiver af naturen, en såkaldt Danmark plakat. Sådan mindes vi tilbage til kysterne, selv når vi sidder midt i byens sod.

 

Mere træ

Heldigvis har vi i Danmark en stolt tradition for at lade naturen både inspirere og forme vores møbler. Træmøbler med blottede ben gik af mode, da plastic blev allemandseje. Men der er en ro over de gamle møbler. Man kan fordybe sig i træet. I timevis kan øjnene forføres af de lange årer, der løber som vilde floder langs træet.

 

Der er stadig masser af lækre træmøbler rundt omkring i landet fra fordums tid.