Få mere ro i dit soveværelse

Få mere ro i dit soveværelse

Sponsoreret

Soveværelset er det rum i hjemmet, hvor vi skal lade vores batterier op. Optimalt set bør vi sove en tredjedel af vores liv. Det er derfor ikke underordnet, hvordan vores sovekammer er indrettet. Du er formentlig heller ikke lige glad med, hvordan din arbejdsplads er indrettet.

Komfort

Flere og flere mennesker rykker ind i byerne. Det betyder, at pladsen, vi skal bo på, bliver mere og mere trang. Et rum skal derfor i mange tilfælde tjene flere formål. Derfor sover mange mennesker også på sovesofaer, da de nemt kan rulles ind, så rummet igen kan bruges som stue.

En sovesofa gør sig måske som en værdig soveplads en nat eller to, men i længden vil din ryg straffe dig for det dårlige valg af soveplads. Hvis pladsen ikke er stor, bør du altid prioritere en seng fremfor en sofa. En seng fungerer også som en fremragende sofa, hvis du smider en håndfuld sengepuder op langs rygstykket.

Sanserne

Sanseindtrykket har stor betydning for vores velvære, og er noget man bør tænke ind i sine sovevaner. Følesansen er især noget, der kan være en gene. Hvis lagener føles for grove, eller dynen er for varm, kan det tage lang tid at falde ordentligt til ro.

Men sanseindtryk som lyd og lugt er også en konstant, der kan have indflydelse.

Hvis man flytter fra by til land eller omvendt, kan den pludselige ændring i vores lydbillede virke helt aparte for os. Det problem kan typisk afhjælpes med et headset og lidt hvid støj, til at lulle os i søvn.

Tilbage står vi med lugten. Lugt er noget man hurtigt vænner sig til. Det betyder ikke, at det ikke kan optimeres. Sørg for at få luftet ud og vasket dit sengetøj jævnligt, så omgivelsen ikke virker så indelukket.