Det er okay, hvis du ikke er okay

Sponsoreret

Som ung kan det være svært at erkende, hvis man ikke har det godt. Måske har du hørt på sætninger som: “Du er ung. Livet ligger foran dig. Du kender slet ikke til rigtige problemer endnu.” Sandheden er bare, at der ikke er noget godt tidspunkt i livet til at få det dårligt – og derfor er det vigtigt at erkende det, når du står i det.

Men hvorfor er det så svært? Det er rigtigt, at dit liv – familie- og jobmæssigt – måske ikke er defineret endnu. Måske bor du stadig hjemme uden de store udgifter og forpligtelser. Måske har du en stor vennegruppe, som altid får dig til at grine. Men der er stadig det der punkt, der nager dig. Du kan bare ikke rigtigt tale om det med nogen, for du kan ikke sætte en finger på præcis, hvad det er.

Det er okay, hvis du ikke er okay. Og det er også okay, hvis du har en skøn familie og nogle dejlige venner, som du ikke har lyst til at snakke med om, at du ikke er okay.

Ulykkeligheden er fyldt med tabuer

Hvad gør du, når du ikke vil snakke med dine nærmeste om det punkt, der nager og gør ondt i hjertet? Har du overvejet at tale med en psykolog?

Måske tænker du, at en psykolog kun er for mennesker, der har oplevet noget traumatisk i livet, som de skal komme over. Men det er ikke sandt. I virkeligheden har vi alle sammen brug for at tale med en psykolog i ny og næ – men du er den stærkeste, hvis du formår at erkende det.

Jeg kan hjælpe dig lidt på vej. Vidste du for eksempel, at der findes gratis psykologhjælp til unge? En psykolog hjælper dig med at få talt ud om de udfordringer og problemer, der nager dig. På den måde kan du blive klogere på dig selv og få redskaber til at håndtere det – og det hjælper dig tilbage til en glad hverdag.