Derfor er det sundt at synge

Sponsoreret

Er der en sangfugl gemt i dig? Måske er det på tide at slippe den løs, hvis ikke den allerede har fået vinger, det er nemlig vist i forskellige studier, at sang er ganske sundt for både krop og sjæl. Her får du tre gode grunde til at kaste dig ud i sangen – og det er uanset, om du har en tone i livet eller ej. 

Sang kan mindske stress

De fleste kvinder oplever perioder af deres liv, hvor de er stressede eller får stress-symptomer. Det kan være gennem en hård tid på jobbet såvel som i parforholdet og familien. Der er forskellige måde at bearbejde stressede perioder af livet på, og hvor det for nogen hjælper at læse en bog eller dyrke motion, så får andre meget ud af at synge eller lytte til musik. Den aktive deltagelse i sang har en positiv indvirkning på stress-tilstanden i kroppen, i takt med at kroppen slapper af, hjertet slår i takt og vejrtrækningen kontrolleres. Den afstressende virkning, som sang har, ledsages desuden ofte af en følelse af velvære.

Sang udløser en følelse af lykke

Mange taler om sang og musik som et sundt lykkerus, og det er der noget om. Forskning har vist, at endorfiner i hjernen frigives, når vi synger. Endorfinerne indgyder velvære og lykke, hvilket er det, der får os til at føle eufori, når musikken og sangen flyder. Samtidig giver sang og især korsang en følelse af samhørighed og fællesskab, hvilket kan have samme virkning på os mennesker, når vi skaber sociale bånd.

Syng og få motion

Kan sang virkelig sammenlignes med motion? Det mener man – ihvertfald når det gælder den følelse, man får efter en god løbetur eller Zumba-dans. Netop derfor kan det anbefales at skråle med i bilen, under bruseren eller til koncerter, for når man synger, trækker vejret helt ned i maven og spænder op i mellemgulvet er man fokuseret og i kontakt med sig selv. Se det som en massage af kroppen indefra.

Hos Stepnote.dk finder du alt, hvad du skal bruge af sangmateriale, uanset hvilket niveau du er på – heriblandt Sangbogen 5, som er en sand bestseller!