Derfor bør du vælge mohairgarn til dit strikkeprojekt

Sponsoreret

Uanset om du skal i gang med at strikke en trøje, et halstørklæde eller lignende, så er mohairgarn den rene luksus. Der er dog også flere andre fordele ved at bruge mohairgran. Du kan eksempelvis helt selv beslutte, hvilken farve eller hvilke farver den skal være i.

Hvad er mohairgarn?

Er du vild med at strikke, har du sikkert hørt om mohairgarn. Det kan også sagtens være, at du allerede har inkluderet denne type garn i et eller flere af dine strikkeprojekter. Mohairgarn stammer fra angorageder. Det blandes dog typisk med andre typer af fibre såsom uld eller silke.

Når det kommer til, hvor god mohairgarns kvalitet er, kommer det an på, hvor gammel geden er. Jo ældre geden er, desto grovere er garnets fibre. Garn fra ældre geder er yderst velegnet til eksempelvis måtter eller gulvtæpper, mens garn fra de yngre generationer af geder er formidabelt til både strømper og trøjer.

Det kan du strikke eller hækle med mohairgarn

Mohairgarn betegnes som en eksklusiv garntype med mange anvendelsesmuligheder, når du strikker eller hækler. Hvis du vælger mohairgarn, får du derfor mulighed for at strikke eller hækle stort set lige, hvad du ønsker.

Skal du for eksempel i gang med at strikke eller hækle en trøje, en hat eller et sjal, kan mohairgarn være lige den garntype, du har brug for. Du kan også strikke babytøj med mohairgarn for at opnå den mest ultimative luksus.

Mohair har nogle helt fantastiske egenskaber. Det er nemlig varmt og isolerende om vinteren, mens det er koldt og åndbart om sommeren.